Solved

Abandoned Cart link not working on mobile (error in https)

  • 21 November 2021
  • 3 replies
  • 48 views

Badge

Hello, I have an Abandoned Cart sequence set up with two links in the email - one is text hpyerlink and the other is a button.

The button works fine on mobile and desktop.  And the hyperlinked text works find on desktop.

But the hyperlinked text does not work on mobile (tried on 2 different devices, both using Android and Gmail app).  I can see that on mobile it’s sending me to a link starting with “https//” which is a typo and missing the “:”.  It should be sending me to https://

My current settings (and the ones that have always worked in the past) are:

Link Type: URL

Protocol: Other

URL: {{ event.extra.checkout_url }}

The hyperlink currently points to {{ event.extra.checkout_url }} but I’ve also tried changing the URL so it sends back to the main website just as a test.  The problem still occurs even in this test because it’s a problem with the “https” part of the URL.

I also tried changing the protocol to “https” but that did not work.

And it’s currently set up identically to an old Abandoned Cart sequence which did not have this problem.


I’ve spent hours trying stuff and I’m at my wit’s end.  What am I missing??? 

 

Any insight would be GREATLY appreciated!

 

icon

Best answer by Taylor Tarpley 22 November 2021, 17:09

View original

3 replies

Userlevel 5
Badge +32

Hi @copywriter789

 

Thanks for sharing your question with us! Very sorry to hear about the issues you’re experiencing with your Abandon Cart Flow’s hyperlinked text! Let’s try to get this solved for you. 

 

You are completely right to check the format of the URL to see if there is anything wrong with the syntax. You can check if there is an error in your website’s URL by going into your account settings > Contact Info > Organization and checking the syntax of the URL to see if there is a missing symbol or letter that would create create these issues. After inserting or deleting what is missing/needed, it should fire correctly. 

 

Additionally, if you notice that you’re experiencing issues with only a mobile or desktop display issue, it’s always best practice to go into your template editor and check to see if you have either mobile or desktop ONLY block set for the dynamic table block in your Block Styles tab.

 

I’d recommend checking out this Community post that walks through troubleshooting similar URL issues. 

 

Thanks for being a part of the Community, let us know if your issue was fixed! 

-Taylor 

Hello, 

I have the same problem. i checked Organization Url and it's correct (https://) but in abandoned cart link there is https// without “:”
Pls can you help me?

Userlevel 5
Badge +32

Hi @Nicola Fabbian 

 

Thanks for sharing your question with us! 

 

In order to figure out what’s happening here, do you mind sharing where this incorrect link is located in your email template? Are you referring to the the Return to Cart button which uses the {{ event.extra.checkout_url}} syntax or is it the dynamic block that is having this issue?

 

If it's your Return to Cart button, it would be good to investigate how your URL is expressed in your event data in your preview to see if this is the error’s origin. Additionally, if it is your hyperlink in your dynamic block that is experiencing this issue, I would suggest a further investigation into how your hyperlinks are set up in your block and whether they follow the correct protocols. 

 

Thanks for being a part of the Community!

-Taylor 

Reply